Blog

?>

Welkom bij onze blog!

Dit stukje van onze website word gebruikt voor het bijhouden van onze voortgang. We gaan dan ook elke week nieuwe foto’s en teksten uploaden, om jullie zoveel mogelijk te laten zien. Bij elke tekst komt 1 foto te staan maar onder het menu foto’s kunt u nog veel meer zien.

Week 7 op school 10-01/14-01

We zijn weer terug na de kerstvakantie. Gelijk hebben we de binnenkant twee keer geverfd naar een lichtere kleur.

Week 6 op school 20-12/24-12

Helaas konden we deze week vanwege de lockdown niet normaal naar school, we hopen na de vakantie weer terug te zijn.

image0
Week 5 op school 13-12/17-12

Buitenkant is zo goed als afgeschuurd. We kunnen dus al gauw gaan lakken in de stageperiode (mocht dat lukken). Het voordek constructie heeft nog wel wat mankementen maar het gaat de goede kant op, we hopen volgende week de platen erop te kunnen krijgen. En we willen volgende week het interieur een ander kleur verven.

BTTK3149
Week 4 op school 06-12/10-12

Nieuwe week maar helaas nog dezelfde taken, schuren en opknappen van de binnenkant is zowel bijna klaar. De buitenkant gaat ook de goeie kant op, alleen de laatste puntjes op de I. Verder zijn we nog bezig met de achterluiken en het voordek.

Week 3 op school 29-11/03-12

Vandaag is Roxanne weer door gegaan met het schuren, helaas schiet dat nog niet zo erg op. Bijna alles moet met de hand kaal geschuurd worden, oftewel dat is veel werk. Marit is deze week nog bezig met de huid op knappen. Ook Wesley is deze week verder gegaan met het opknappen van het voordek constructie. Maurits is bezig geweest met de luiken constructie.

Week 2 op school 22-11/26-11

Vandaag zijn we weer hard aan de bak geweest. Marit is bezig geweest met de huid opknappen en samen met Roxanne zijn de luchtbellen eruit gehaald. Wesley kreeg de taak om het voordek op te knappen, want er zitten helaas wat fouten in de constructie. Maurits is met de luiken in de achterbank bezig geweest. Roxanne is tussendoor vooral bezig met het schuren van de binnenkant, en zorgt ervoor dat de gele verflaag eraf gaat.

Week 1 op school 15-11/19-11

We zijn weer op school joepie. Dat betekent dat we donderdag en vrijdag praktijk hebben. Gelukkig hebben we de rest van de week ook veel vrije tijd voor extra praktijk. We zijn de eerste week nog niet echt actief bezig geweest met extra praktijk, maar dat gaat vanaf volgende week wel gebeuren. De dagen dat we wel praktijk hebben gehad zijn we bezig geweest met het fixen van de buitenkant. Voor de rest is Maurits bezig geweest met het maken van een hoesje voor de zichtbare spanten.

Vrijdag 12-11-2021

Vandaag moeten we weer naar school met de boot, want onze stageperiode is helaas afgelopen. Voordat we met de boot naar school reden, zijn we even langs het werk van Roxanne haar moeder geweest. Daar konden we boot op de trailer laten wegen op de weegbrug. Het blijkt nog best een zware boot te zijn. Daarna zijn we naar school gereden en nu staat onze boot weer netjes in het lokaal. Bedankt Willem-Jan voor de leuke en leerzame stage, wij hadden een gezellige tijd bij u!

Woensdag 10-11-2021

We hebben vandaag helaas niet de motor opgehangen, want er moet blijkbaar nog zoveel gebeuren voordat de motor erin kan. Dus vandaag hebben we alle informatie opgeschreven, over wat er moet gebeuren voordat de motor erin kan. Eind advies is eigenlijk de boot zo goed als af hebben en dan de motor erin.

Dinsdag 09-11-2021

Deze ochtend zijn we met z'n allen naar Marit gegaan om die boot te vervoeren naar Yamaha. Om half 11 gingen we rijden en 11 uur waren we bij de Yamaha dealer in Torenvliet Amsterdam. Hier krijgen we hulp met het instellen van de motor en dergelijke.

UUKI0455
Maandag 08-11-2021

Deze avond zijn we met een groepje vrienden van Maurits, naar de boot geweest om hem over te tillen op de trailer. Daarna hebben Marit, Matthijs en Roxanne hem naar Heemskerk gebracht. Daar kon hij op de oprit van Marit staan voor een nachtje. Morgen brengen we de boot naar Yamaha in Amsterdam.

TNMH4004
Vrijdag 05-11-2021

Vandaag hadden we een rustige dag. We hebben de trailer alvast versteld naar de boot, wel alles op het oog. Dit zodat hij alvast klaar staat voor maandag avond als we de boot op de trailer gaan tillen.

Donderdag 04-11-2021

Maurits en Roxanne zijn bezig geweest met het fineer van de voorste koofjes. We hebben ze deels klaar en pas gemaakt. Daarna zijn we met de vader van Roxanne naar Steenbergen geweest om de botentrailer op te halen. Helaas rond de file tijd dus waren we laat thuis.

Woensdag 03-11-2021

Ook vandaag nog steeds bezig geweest met het zagen van fineer latten voor de zijkant van de boot.

Dinsdag 02-11-2021

Omdat het zoveel fineerlatten zijn, waren we vandaag nog steeds bezig met het zagen van de fineer latten en de biesjes.

Maandag 01-11-2021

Vandaag hebben Marit en Roxanne alvast fineer latten voor het voor en achterdek gezaagd zodat we dat op school niet meer hoeven te doen. Vaak hebben we op school lange rijen waar je op moet wachten dus zijn we blij dat we dit al gezaagd hebben. Maurits is voor de rest nog in de boot bezig geweest.

Donderdag 28-10-2021

De zijkanten en de bovenkant van de boot hebben we vandaag gelijmd. Voor de rest hebben we nog wat fineer op maat gemaakt voor de voorste koofjes.

IMG_9839
Woensdag 27-10-2021

Vandaag hebben we de zijkant (binnenkant) van de andere kant gemachineerd. Bij beide zijlatten hebben we met de boven frees een mooi kantje aan gefreesd.

Dinsdag 25-10-2021

Ook vandaag hebben we een voorstoelgeraamte gelijmd, dit keer van de andere kant. Verder zijn we nog bezig geweest met het verlijmen van de koofjes.

Maandag 25-10-2021

Vandaag zijn we vooral bezig geweest met de voorstoel gedeelte. Het geraamte van de voorstoel hebben we gelijmd. En in dat geraamte zitten ook voetensteuntjes voor degene die achterin zitten. Ook die hebben vandaag gemaakt er gelijmd met het geraamte.

Woensdag 20-10-2021

Deze dag zijn we naar Steenbergen in Brabant geweest. Hier hebben we gekeken voor een boten trailer die we op het internet hebben gezien. Het was een mooie trailer dus we hebben deze ook gekocht voor onze boot om te vervoeren.

IMG_9809
Dinsdag 19-10-2021

Vandaag zijn de begonnen met de voorstoelen. Ze zijn alvast op bruto maat gezaagd en de hoogte is bepaald door middel van 12 graden driehoek klosjes.

Woensdag 13-10-2021

We zijn deze dag niet naar de boot geweest, we zijn dit keer naar school geweest om te presenteren of om te luisteren naar presentaties.

IMG_9790
Maandag 11-10-2021

We zijn vandaag de hele dag bezig geweest met de voorste koofjes bij de voorstoelen. Voor de rest een rustige dag dus.

IMG_5172
Vrijdag 08-10-2021

We hebben de ochtend besteed aan de zijkanten van de binnenkant boot en hebben een tweede laag kleur verf aangebracht. In de middag zijn we samen met Willem-Jan langs een stoffeerder geweest om te vragen of hij ons kan helpen met de kussens voor de stoelen.

Donderdag 07-10-2021

Gisteren hadden we voor het voor/achterdek de eerste 6mm plaat gezaagd en erop geschroefd. Vandaag hebben we de tweede 6mm plaat bruto gezaagd en erop geschroefd. We zijn daarna nog tussendoor bezig geweest met de zijkant van de binnenkant boot. Op het einde hebben we de hele boot in kleur geschilderd.

IQEM2832
Woensdag 06-10-2021

Ook het achterdek gedeelte is voor de tweede keer inde grondverf gezet. De voordek constructie hebben afgemaakt, dus we kunnen nu de platen op bruto maat zagen. Dit hebben we ook vandaag gelijk gedaan en ze zijn vastgeschroefd.

XUGJ1327
Dinsdag 05-10-2021

Het kleine gedeelte bij achterkant hebben we nog in de verf gezet, vanwege die fillets die eerste moesten drogen gisteren. We zijn vandaag gelijk langs de Karwei geweest om een kleur voor de binnenkant van de boot te kiezen. De rest van de dag zijn we nog bezig geweest met het voordek constructie.

JDYK8688
Maandag 04-10-2021

We zijn vandaag begonnen met het voordek constructie zodat je niet door de platen doorzakt. Ondertussen zijn er fillets bij het achterdek gedeelte gedaan. Op het einde van de dag hebben we de tweede laag grondverf aangebracht, nadat we de eerste laag licht hadden opgeschuurd.

Vrijdag 01-10-2021

De binnenkant van de boot hebben nog een extra keer goed geschuurd, zodat bijna alle epoxyvlekken eruit waren. We zijn na het schuren begonnen met de eerste laag grondverf erop te verven.

Woensdag 29-09-2021

Vandaag hebben we de hele binnenkant van de boot geschuurd. Ook hebben we kniestukken voor de brug en rugleuning van voorstoelen gemaakt. Met de overige tijd die we hadden zijn we naar een bouwmarkt gegaan, om daar buizen te halen voor de motorbedradingen.

Dinsdag 28-09-2021

In de ochtend hebben wij bezoek gehad van Jan de Graaf onze stagebegeleider. Die is er tot een uur of 12 gebleven en daarna zijn we naar de Crooswijkse houthandel geweest. Hier hebben heel mooi kwalitatief hout kunnen verkrijgen van meneer buitenhuis. Nogmaals heel erg bedankt!

IMG_5068
Maandag 27-09-2021

We hebben vandaag de bankzitting verlijmd op de vloer en de achter leuning. Daarna hebben we een paar fillets getrokken voor versteviging bij de koofjes en de bank. Er is ook een kleine voorbereiding aan de voorstoelen gedaan.

Vrijdag 24-09-2021

Vandaag hebben de vloer grof geschuurd met de bandschuurmachine. Na het schuren konden we de achterbank leuning lijmen en de koofjes aan de zijkanten. We zijn na het lijmen een klein beetje bezig geweest met het fineer voor de koofjes.

VWQO7289
Donderdag 23-09-2021

Het achterste gedeelte van de vloer is vandaag gelijmd en weer met gewichten op de onder plaat aangedrukt. Ook hebben we de gaten in de vloer met kneedbaar hout opgevuld zodat het allemaal strak eruit ziet. Vandaag had Maurits ook zijn theorie examen en is gelukkig geslaagd, gefeliciteerd!

Maandag 20-09-2021

De vloer hebben we vandaag pas gemaakt aan de zijkanten en dat betekent dat we dus moesten inzagen waar de spanten zitten. Gelijk nadat alles goed zat hebben we hm gelijmd op de ondervloer en met gewichten erboven vastgedrukt op de onder plaat.

PUGR6303
Woensdag 22-09-2021

We hebben de achterste latjes van de vloer gezaagd die onder het achterdek komen. Ook een deel van de achterbank hebben we vandaag voorbereid en deels geplaatst.

QPDS9897
Vrijdag 17-09-2021

Alle latten van de vloer hebben we naast elkaar geplaats en op een mooie volgorde naast elkaar gelegd en gepaard. We hebben besloten om de vloer in vier delen te verdelen, twee middenstukken van 10 cm breed en aan de zijkanten de mahonie met essen biesjes ertussen. De twee zijdelen hebben we ook in een dag allebei verlijmd onder de lijmpers.

WSJB1622
Donderdag 16-09-2021

Marit en Roxanne zijn verder gegaan met de laatste latjes voor de vloer zagen. En ondertussen is Maurits verder gegaan met de achterdek constructie en het schuren van de ondervloer plaat.

WOTL7378
Woensdag 15-09-2021

Vandaag zijn we druk bezig geweest met het zagen van de vloeronderdelen. We hebben niet alles maar een groot deel is netto gezaagd. Voor de rest hebben we een betere en nieuwere constructie voor het achterdek gemaakt.

Dinsdag 14-09-2021

Deze ochtend hebben wij in Warmond hout gehaald als fineer voor alles qua voor en achterdek, de vloer, de zijkanten en voor de bruggen. Na dat we terug kwamen zijn we nog kort bezig geweest met de constructie voor het achterdek.

ONOY6039
Maandag 13-09-2021

Vandaag zijn Marit en Roxanne even naar school geweest om de rondingen van boot qua dek enzovoort uit te printen. Deze hebben we als een mal erbij gelegd. We zijn ook verder gegaan met de koofjes van de achterkant.

IMG_3893
Vrijdag 10-09-2021

De hele binnenkant hebben we geschuurd en in de blanke epoxy gezet. Voor de rest zijn we alvast bezig geweest met het voorbereiden van de koofjes.

TQSM5560
Donderdag 09-09-2021

Vandaag zij Marit en Maurits bezig geweest met de onder vloer. Die hebben ze in de epoxy vast gezet op de spanten. omdat het niet sterk genoeg was om alleen de spanten te gebruiken, hebben ze verstevigings balken onder de vloer gelegd. Nu zak je tenminste niet door de vloer.

MIJK0276
Woensdag 08-09-2021

We hebben vandaag de overige fillets gedaan, die gisteren niet waren afgekomen. Daarna zijn de spanten een stukje ingezaagd voor de onder vloer. In de ochtend zijn we eerst langs de fijnhout handel geweest om de platen op te halen en van die platen hebben we alvast de vloer bruto gezaagd en in de boot gelegd.

LHWU8643
Dinsdag 07-09-2021

Marit en Roxanne hebben vandaag de fillets gedaan bij alles stringers in de boot. Dit moest snel gebeuren want de epoxy werd al warm als het te lang in de spuitzak bleef.

JKGB2519
Maandag 06-09-2021

Vandaag hebben we de zeeg geschaafd. Hij is nog niet helemaal goed, maar dat komt later nog. Ook hebben we alvast wat epoxy resten weggehaald zodat we met fillets trekken niet zoveel last ervan hebben.

NNRQ4039
Donderdag 02-09-2021

Deze avond zijn we samen met een vriendengroep van Maurits, de boot gaan omdraaien. Gelukkig was dit niet heel moeilijk.

KXLZ9464
Woensdag 01-09-2021

De grote dag vandaag, de antifouling gaat erop. Voor dat de antifouling erop gaat, gebruik je HB-coating. Die hebben we als eerst erop gesmeerd en vervolgens hebben we twee uur gewacht tot het vinger droog was. Daarna hebben we de rode antifouling erop gesmeerd en dit moet een hele dag drogen.

QOWA2021
Dinsdag 31-08-2021

We zijn begonnen vandaag met de tweede laag blanke epoxy erop. Maar wel de eerste laag licht opschuren, anders hecht het niet. Voor de rest zijn we bezig geweest met het voorbereiden van de V bodem, zodat we de boot kunnen omdraaien op het bouwbed.

CLSS9855
Maandag 30-08-2021

Vandaag was de eerste stagedag bij De Leemolen. We zijn begonnen met de boot waterpas zetten, en hebben zo ook de waterlijn kunnen aftekenen. Waar de waterlijn komt hebben we een eerste laag blanke epoxy gesmeerd. In de tussentijd zijn we naar een verfwinkel geweest om de antifouling te kopen.

KZXO4479
21-06-2021 / 25-06-2021

De laatste stageweek ging in, maar we waren nog lang niet klaar met het fineren. Daarom zijn we net zo lang bij dit bedrijf geweest tot alles van fineer erop zat. Daarna konden we hem vervoeren naar de nieuwe stageplek. Bedankt Long Island voor het stage lopen in jullie bedrijf en voor alle hulp die we kregen.

NFYO8504
14-06-2021/18-06-2021

Deze week hebben we de fineerstroken gezaagd en genummerd ter voorbereiding van het lijmen. De tweede dag op dinsdag, konden de eerste twee stroken gelijmd worden in het midden van de zijkant. De rest van de dagen konden we steeds twee fineerstroken erbij lijmen, 1 aan de onderkant en 1 aan de bovenkant.

BMHV4478
07-06-2021/11-06-2021

De eerste dag hebben we nog geplamuurd, en geschuurd. De tweede dag hebben we ook nog geschuurd, maar de klossen hebben we ook alvast voorbereid. Op de derde dag is de eerste fineer strook geplakt op de spiegel. Donderdag moesten we helaas naar school en konden we niet naar de boot. Maar op vrijdag hebben we de rest van de spiegel met fineer gelijmd.

XRHU0248
02-06-2021/04-06-2021

Deze week hebben we volgens de manier van Bart-Jan, alles weer opnieuw geplamuurd. Helaas betekent dat ook dat we weer moesten schuren af en toe. De methode die we gebruikten was de 1,2,3,4 banen trekken. Je verdeeld de boot in meters, en in 1 meter verdeel je het door 4 gelijke stukken. Die nummer je 1,2,3 en 4, en dan ga je per dag 1 nummer af. Tussen de nummers door schuur je eerst licht op, anders hecht de plamuur niet.

MJJG6924[1]
26-05-2021/28-05-2021

Plamuur van de vorige week heeft het hele weekend kunnen drogen, dus het schuren kan weer beginnen. We zijn begonnen met de onderkant van de boot omdat die makkelijker is dan de zijkanten. Op vrijdag zijn onze leraren Lodewijk en Bart-Jan langs gekomen om te kijken en tips te geven. Dit hadden we zeker nodig voordat we met het fineren zouden beginnen. Met goeie tips te horen gekregen, kunnen we volgende week weer verder.

FWZA1120[1]
17-05-2021/21-05-2021

Deze week hebben we de hele boot geplamuurd en geschuurd. Vooral dat schuren werd op de dag steeds zwaarder. Het plamuren was ook niet helemaal goed gegaan. Sommige plekken waren nat omdat ze niet goed gehard waren. Deze moesten we eruit halen en opnieuw vullen. Op vrijdag hebben we weer de hele boot opnieuw geplamuurd zodat alle gaten gevuld zou worden.

MHSL0878[1]
10-05-2021/12-05-2021

De boot is helemaal klaar met de glasmatten en daarom gaan we deze 3 dagen beginnen met het voorbereiden van het plamuren van de boot. We hebben plamuur opgehaald dus volgende week kan alles beginnen.

SPMP7346[1]
06-05-2021/07-05-2021

Deze twee dagen zijn Marit en Maurits en met hulp van Max, bezig geweest met de glasmatten over de boot epoxyen. Over de lagen glasmatten hebben ze een laagje peelply erop gelegd. Dit zorgt ervoor dat we niet meer over de glasmatten hoeven te schuren.

YAWM2193[1]
26-04-2021/30-04-2021

Deze week hebben we alle platen erop gekregen. We hebben geschuurd en alle randen gelijk gemaakt, zodat het voor bereid zou zijn voor de glasmatten.

TQDG0390[1]
21-04-2021 Woensdag

Rustige dag vandaag. Door een tekort aan platen kon er niet zoveel gedaan worden aan de boot. Toch zijn de jongens even langs geweest en hebben nog zoveel mogelijk dingen eraan gedaan. De meiden hebben zowel aan de website gewerkt als aan alle monotekeningen. Morgen kunnen we de platen van school halen en weer vol aan de bak.

IMG_9492[1]
20-04-2021 Dinsdag

Vandaag hebben we de derde bodemplaat voorbereid er op gelijmd en geschroefd. Daarnaast hebben we overlegd over welke coatings we gaan halen bij de ijsselcoatings. Helaas waren vandaag de platen van 4mm allemaal op en kunnen pas donderdag de platen van school ophalen. Morgen gaan we nog wat dingen voor school doen en donderdag kunnen we weer aan de slag.

19-04-2021 Maandag

Marit en Roxanne zijn deze ochtend naar een klasgenoot geweest om epoxy vulmiddelen te halen. In de tussentijd was Wesley al bezig met de boot. De platen die al vastgelijmd zijn hebben we op maat geschaafd en daarna gelijk de volgende bodemplaat erop vastgelijmd en geschroefd. Er zitten nu twee bodemplaten aan elke kant.

16-04-2021 Vijfde stagedag

Op deze dag hebben we de platen van gisteren weer losgeschroefd en epoxy ertussen gesmeerd, en weer vastgeschroefd. Vanwege de droogtijd van de epoxy waren we ook snel klaar vandaag en hadden we alles gedaan en voorbereid voor de maandag.

15-04-2021 Vierde stagedag

Vandaag zijn de jongens bezig geweest met de zijplaat en de meiden hebben alvast de tweede bodemplaat gedaan. Omdat we 1 plat hadden die een klein beetje mislukt was en gescheurd, hebben de jongens een nieuwe plaat gebruikt voor de zijkant. Die moest alleen helemaal opnieuw gezaagd worden en afgetekend. Ook de meiden moesten de plaat aftekenen en zagen en daarna vastschroeven.

14-04-2021 Derde stagedag

We hebben in de ochtend de zijplaat erop gelijmd met epoxy, en voor de stevigheid alvast de fillets aan de binnenkant gedaan. Met de overige epoxy hebben we nog wat gaatjes opgevuld. We hebben ook vandaag een paar platen gezaagd en er een schuine las aan geschaafd. Morgen gaan we proberen de vierde plaat erop te krijgen zodat de hele boot overal al 1 plaat heeft en dicht is.

13-04-2021 Tweede stagedag

Na de mislukte plaat van gisteren, zijn we vandaag begonnen met de zijplaat aan de andere kant. Deze ging gelukkig beter dan de andere kant maar er staat behoorlijk veel spanning op die platen door de bollingen van de boot. Deze zijplaat zit nu vast gescchroefd en heeft een kleine scheur die we er wel nog uit kunnen schuren. Voor de rest hebben Marit en Roxanne de platen voorbereid met zagen en een schuine las.

12-04-2021 Vanonder de afdak naar de loods

Met behulp van de vader van onze stagebegeleider, konden we met hun grote botentrailer onze boot weer ophalen en naar de loods brengen. Maar allereerst hebben we onze spullen gebracht en stucloper over de vloer gelegd waar onze boot komt te staan. Alles stond klaar en we konden zo de boot op zijn plek zetten. Dankbaar voor de hulp die we kregen van het bedrijf. Het verplaatsen ging allemaal goed maar helaas is de zijplaat wat minder goed gegaan. Omdat hij er te lang op ast geschroefd zat maar niet met epoxy, scheurde de plaat toen we hem los hadden gemaakt en daarna weer vast met epoxy erop hadden vastgeschroefd.

09-04-2021 De verplaatsing van school naar stage

Spannende dag want onze boot gaat naar onze stageplek voor de aankomende tien weken. We hebben een trailer gehuurd waar onze boot en platen voorzichtig mee kunnen worden vervoerd. Helaas werd bij onze stageterrein de straat vernieuwd dus hebben we onze boot onder een afdak gezet bij een goeie vriend van Maurits. Daar waren we erg dankbaar voor, bedankt Ruben.

30-03-2021 De tweede bodemplaat

Laatste school praktijk dag want volgende week gaat hij naar stage. Deze dag hebben we de tweede bodemplaat vast gemaakt met epoxy. Ook hebben we de eerste bodemplaat geschaafd tot aan de kim.

26-03-2021 De eerste bodemplaat

Vandaag hebben we onze eerste plaat erop geschroefd. Eerst proef schroeven en daarna met epoxy er echt op vastgezet.

22-03-2021 De zeeg verlijmen

Vandaag zijn Marit en Wesley extra naar praktijk gegaan om de zeeg te verlijmen. Dit hebben we zo afgesproken zodat we aankomende vrijdag alles kunnen gaan schaven, en nog meer platen kunnen voorbereiden.

16-03-2021 De 'kim' schaven, zeeg voorbereiden en fillets trekken

We begonnen onze ochtend gelijk weer met schaven. Ondertussen hebben Marit en Roxanne de fillets tussen de spanten getrokken met hele dikke epoxy. Terwijl Maurits en Marit aan het schaven waren, hebben Wesley en Roxanne de zeeg verlengd door middel van een schuine las. Op het einde van de dag hebben we een paar platen voorbereid, en er een schuine las aan geschaafd.

12-03-2021 De 'kim' verlijmen

Op deze dag hebben we de 'kim' verlijmd aan de zijkant van de spanten. Hiermee moesten we goed opletten voor de spanning die in het hout ontstaat, dat het niet zou breken tijdens het buigen. Met een goeie laag epoxy en flink wat lijmklemmen zit de 'kim' goed vast.

10-03-2021 Shirt's borduren

Vandaag hebben Marit en Roxanne de T-shirts met ons nieuwe logo geborduurd in het HMC-lab. We moesten eerst ons ontwerp in het borduurprogramma zetten. Dit was nog wel een hoop gedoe maar het is ons wel gelukt met een beetje hulp van het personeel. Dit is ons eindresultaat van onze T-shirts. >>>>>>

02-03-2021 Nog meer schaven

Ook op deze dag hebben we veel schaafwerk gehad. De kielbalk, de stringers en de stevenbalk moesten allemaal op maat geschaafd worden.

19-02-2021 Heel veel schaafwerk

Vanaf de ochtend tot avond mochten we lekker alles schaven, de stringers, de kielbalk en de voorsteven. Dit was natuurlijk wel een werkje maar het is allemaal goed gekomen. Tussendoor konden we alvast beginnen met het verlengen van de "kim". Dit is de balk die aan de buitenkanten van de onderkant komen.

09-02-2021 Steven balk monteren en stringers verlijmen

Vandaag hebben de stevenbalk bevestigd aan de eerste spant. Voor versteviging ervan hebben we ze aan de balken vastgeschroefd. Met een goeie laag epoxy op de spant hebben we hem vast gezet. Helaas is de stevenbalk iets korter dan verwacht, dus is er een verlegging gemaakt die goed doorloopt tot aan de kielbalk. Ook de stingers hebben we vandaag aan de spanten vastgelijmd met epoxy.

05-02-2021 De spanten opstellen

Op deze dag hebben we de spanten opgesteld met behulp van een laser. Vooraf hebben we balken gezaagd die we konden bevestigen aan zowel de spanten als het bouwbed. Zo staan de spanten op de goeie hoogte, en hebben we gelijk de afstand tussen de spanten kunnen meten en er goed opgezet. Daarna hebben we de laser aangezet en op de waterlijn gezet van de spanten (de waterlijn hebben we gelijk er op gefreesd). Zo konden we de spanten goed stellen en vastschroeven aan de balken. Helaas is de eerste keer stellen niet goed gegaan en hebben we de week erna opnieuw de spanten moeten stellen.
Deze dag hebben we ook de stevenbalk gelamineerd, dit filmpje staat ook in het kopje foto's.

22-01-2021 Het bouwbed in elkaar zetten

Vandaag zijn Maurits en Roxanne bezig geweest met het in elkaar zetten van het bouwbed. Het geraamte is waterpas aan de verrijdbare boxen vastgeschroefd. Klein beetje stellen en binnen no time zat het allemaal in elkaar. De volgende stap is de spanten waterpas opstellen maar dat doen we volgende week.
(Onder het kopje foto's zie je een slide met meer foto's tijdens het bouwen van het bouwbed.)